"We zien onszelf hier nog heel lang wonen"

Linda (65) & Willy (66) wonen sinds 1,5 jaar in hun eigen VERDA appartement, in het hart van Nederhem, een nieuwe buurt in Halle gerealiseerd door Van Roey Vastgoed en Matexi. Na een druk en mooi leven in thuisgemeente Sint-Pieters-Leeuw, werd het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

“Ik heb 38 jaar als directiesecretaresse gewerkt en mijn man was mecanicien. Omdat hij sinds 2008 invalide is, werd ons toenmalige huis met tuin te groot en besloten we om iets meer toekomstgericht te zoeken.” Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens een dagje Halle zagen ze in het vastgoedkantoor van Pajota het project Nederhem in de etalage hangen en besloten ze binnen een kijkje te nemen.

Vastgoedmakelaar Melissa vertelde ons meer van A tot Z over het project Nederhem. “We wilden vooral een nieuw begin, iets dat volledig van ons was: van de eerste steen tot de oplevering. Nederhem gaf ons meteen een goed gevoel.”

Vanwaar de keuze?

“Na ons huis, wilden we een nieuwe start in een ruim appartement. We zochten naar een nieuwbouw waar je alles helemaal gepersonaliseerd kon maken. We vonden het fijn om vanaf nul te beginnen. Tegelijk zochten we naar plaatsen die toch nog dichtbij Sint-Pieters-Leeuw lagen, waar ons sociaal leven zich voornamelijk afspeelt. Belangrijke parameters om rekening mee te houden in het maken van de juiste keuze,” aldus Linda.

Nederhem ligt op een uitstekende locatie

“Alles ligt hier in de buurt – denk maar aan het station en de winkelstraten - en toch vertoeven we in het groen , in een rustige omgeving. RUGA en BLUA waren niet bepaald de woningen die we in gedachten hadden: we zochten iets ertussen. Geen huis, maar ook geen groot gebouw met veel verdiepingen. Bovendien vonden we een groot terras met een goede vorm heel belangrijk. VERDA beantwoordde perfect aan deze verwachtingen. Zoals je ziet, biedt ons terras alles wat we willen en op de koop toe hebben we de hele dag zon.” Een extra troef waar Willy en Linda tijdens zomerse dagen optimaal van genieten.
“Ook het mobiliteitsgevoel in de buurt is super. Je hebt de auto amper nodig. Voor onze citytrip naar Berlijn stonden we vanuit ons appartement meteen in het station van Halle. De vakantie kon toen al beginnen!”

Kopen op plan; een aanrader?

Linda is sinds haar ervaring bij Nederhem absolute voorstander van kopen op plan. “Uiteraard is het spannend, zeker als je van een bestaand huis komt. Maar mits goede afspraken en uitstekende klantenbegeleiding, geraak je al heel ver. Zelf hebben we geen grote structurele aanpassingen gedaan. Enkel de keuken hebben we aangepast en helemaal naar onze wens ingericht. Een grotere keukentoog of een breder werkblad? Geen probleem. Andere vloer? Ja hoor, keramisch parket. Andere radiatoren? Ook daar hebben we onze keuze gemaakt.” Verder vermelden ze het belang van de energievoordelen van een nieuwbouwwoning. “Sinds we hier wonen, hebben we voor de eerste keer in ons leven geld teruggekregen van de gas en-elektriciteitsrekening. Dat kan tellen!”

Woonbeleving

“Ik zie mezelf en mijn man hier nog heel lang wonen. We zitten vlakbij onze hobby’s, clubs, vrienden, winkels en ook voor de toekomst zien we het rooskleurig in.” Het enthousiasme van Linda gaat nog een stuk verder. “Alles is picobello in orde en als er problemen zijn, kunnen we altijd bij Geert of Kathleen van de klantenbegeleiding terecht. Deze mensen leveren uitstekend werk. De goede ligging, de mooie afwerking van de moderne appartementen, de nabijheid van het water, maar ook het wonen aan de rand van de stad, maakt het voor ons de perfecte uitvalsbasis.“

Wil je net zoals Linda en Willy ook proeven van het leven in Nederhem?

Ontdek hier hoe we je kunnen helpen: www.nederhem.be

Bekijk hier hoe een VERDA woning eruitziet: www.nederhem.be/type/verda